Tuesday, February 16, 2010

cuti2 @ Kampung

cuti CNY x p mana2 pun.tp ikhwan dok asik mtk nak mandi sg depan umah uwan atok dia.so,layankan jela.

aksi-aksi ikhwan mandi sungai


ummi & ayah pun join sama sambil makan megi


org dok sibuk makan, dia dok sibuk mandi sorg2...berani2


family yang kukasihi...makan megi yg kak lang masak ramai2 (sampai bengis2 aku sb penat mengusung makanan tp x jumpa depa kat sg.last2 hubby htr utusan kata depa dah lapar.padan muka)

riang betul anak ummi ni mandi sg.

so,kekalkanlah kelestarian alam ni untuk generasi akan datang...

at least ikhwan dapat gak rasa mandi sungai.camne lak anak cucu dia nanti...

kurang2kanlah kerja2 menjahanamkan alam ini wahai manusia yang bijak pandai.....

aku mmg langsung x sokong depa korek pasir sungai atas alasan nak baiki tebing / luruskan sungai....

6 comments:

yuichiro said...

uhhhh bestnye... mmg x kn pnh jumpa dh sungai2 mcm ni. kat mana nih. cute la gambar ank ko gelak besar2 yg last tu..

safina aishah said...

ini sungai dopan umah aku la..tempat geng skolah SMKPB slalu poie tiruk dulu..hujung minggu moh le datang cini..

churalliya said...

ini blog ke-5 yg su jumpa kisah mandi air terjun/sg time cuti CNY hari tu.. best erk berendam time panas2 neh..

safina aishah said...

mmg best pun.mehla dtg cni...kalo time cuti lg ramai org mandi-manda.

nursarah said...

comelnya budak2 tu mandi sungai...!

safina aishah said...

sarah ; mehla dtg kg saya..